Newsletter Ιανουαρίου 2012

Free and Real Newsletter

Νέο τεύχος,  Αρ.05

Κατεβάστε το Newsletter μας στην αυθεντική του μορφή πατώντας εδώ

Download our Newsletter in its original form in English by pressing here

Γεια σας φίλοι του Free and Real

Τα νέα μας πολλά και σπουδαία, αλλά ας προσπαθήσουμε να τα πάρουμε με την σειρά!

Καμπάνια ενίσχυσης για την κατασκευή του κεντρικού θόλου της οίκο-κοινότητας!

Σε εσάς, τον κόσμο σκεφτήκαμε να απευθυνθούμε για την ενίσχυση, επιτάχυνση και πρόοδο του εγχειρήματος της κατασκευής της οίκο-κοινότητας στην Βόρεια Εύβοια.

Με την βοήθεια μίας παγκοσμίους εμβέλειας πλατφόρμας ξεκινήσαμε μία καμπάνια για την συλλογή πόρων για την κατασκευή του κεντρικού γεωδαισικού θόλου της κοινότητας.

Η καμπάνια ξεκίνησε πριν περίπου έναν μήνα και έχουμε ακόμα περίπου 60 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Με αυτή την καμπάνια και την ανεκτίμητη υποστήριξη σας, σκοπεύουμε να περάσουμε το εγχείρημα στην επόμενη του φάση!

Παρακαλούμε δείτε να μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει για εσάς ως «αντάλλαγμα» για την συνεισφορά σας σε αυτή την καμπάνια στη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει στο IndieGoGo.com.

Η προσπάθεια μόλις έχει ξεκινήσει!

Το Inhabitat, ένα από τα μεγαλύτερα sites παγκοσμίως για οικολογική αρχιτεκτονική και θέματα οικολογίας γενικότερα, δημοσίευσε άρθρο για την προσπάθειά μας.

Ακολούθησε το eco-news.gr και μετά πολλοί, πολλοί. Δείτε όλα τα άρθρα εδώ.

 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού θόλου μέχρι την άνοιξη του 2012, θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε και να φιλοξενήσουμε μία σειρά από εργαστήρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους από ποτέ.  Η σειρά εργαστηρίων μας «σχολείο αυτάρκειας» θα έχει το δικό του καταφύγιο.

http://www.indiegogo.com/free-and-real

  Νέα | Ενημερώσεις

 Τρεις καινούργιες σελίδες για το 

Free and Real!

To Free and Real είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, συνέχεια εξελίσσεται, μαθαίνει και ανανεώνεται.

Πάνω σε αυτή την αρχή λοιπόν, δημιουργήσαμε τρεις καινούργιες ιστοσελίδες για να επικοινωνούμε το έργο, τους στόχους και το όραμα αυτού που ονομάζουμε Free and Real.

Μην ανησυχείτε, ο στόχος μας είναι να το κάνουμε πιο απλό, πιο εύχρηστο και όχι πιο πολύπλοκο.

Όλες οι σελίδες μας είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και εύκολα προσβάσιμες από μία μπάρα που βρίσκεται μόνιμα ενεργή στο πάνω μέρος της κάθε σελίδας. Ρίξτε μία ματιά και στείλτε μας την αγάπη ή τις παρατηρήσεις σας!

 

Νέο News & Blog

 

Όσοι είσαστε ήδη μέλη στο FreeandReal.org σύντομα θα σας αποσταλεί e-mail με τον νέο σας κωδικό ώστε να μπορείτε να κάνετε σχόλια και να συμμετέχετε ενεργά στη καινούργια μας σελίδα News.FreeandReal.org. Η συγκεκριμένη σελίδα θα ανανεώνεται διαρκώς και  θα σας ενημερώνει με όλα τα νέα, της εκδηλώσεις, τα εργαστήρια και όλα όσα έχουν να κάνουν με το Free and Real και όχι μόνο! Η σελίδα είναι σχεδόν στο 100% της σχεδίασης της, λίγες μόνο προσθήκες ίσως χρειαστούν στην πορεία.

Νέο FreeandReal.org!

Το καινούργιο FreeandReal.org βρίσκεται πολύ κοντά στο 100% της σχεδίασης του.

Το τμήμα με τις δράσεις είναι έτοιμο και φυσικά συνεχώς θα ανανεώνεται.

Επίσης προστέθηκαν ή ανανεώθηκαν σελίδες που στη πορεία θα εμπλουτιστούν, όπως για παράδειγμα λίγα κείμενα που λείπουν από το τμήμα της έρευνας, τα FAQ και η σελίδα των Credits που συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Όσοι από εσάς έχετε βάλει το παραμικρό λιθαράκι από την αρχή της δημιουργίας του Free and Real μέχρι και σήμερα θα έχετε αναφορά εκεί. Αν κάποιος από εσάς στην πορεία νομίζει ότι τον «ξεχάσαμε» ή δεν θέλει να εμφανίζεται το όνομα του,παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας!

Περιμένουμε φυσικά τις παρατηρήσεις σας μέσω των πολλών τρόπων που μπορείτε να επικοινωνήσετε στη σελίδα Contact!

Νέο Media.FreeandReal.org

Απολαύστε όλα τα ντοκιμαντέρ που έχουμε συγκεντρώσει, μεταφράσει και κατηγοριοποιήσει, δείτε συλλογές από μικρότερα βίντεο που μας εμπνέουν, κατεβάστε αφίσες φυλλάδια και άλλο υλικό και δείτε ζωντανά το Free and Real TV σε ένα νέο εύχρηστο λειτουργικό!  Φυσικά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Στείλε μας βίντεο και ταινίες που πιστεύεται μας έχουν «ξεφύγει» και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε!

 

Telaithrion Project

Επόμενα Βήματα του Εγχειρήματος

Έναρξη Εργασιών για Yurt 2.0

Η ολοκλήρωση του δεύτερου μεγαλύτερού yurt , θα οδηγούσε την πορεία της πρακτικής έρευνας μας πάνω στα συγκεκριμένα κτίσματα στο 100%. Θα είχαμε κατασκευάσει και τους δύο τύπους των Yurt που σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε στην οίκο-κοινότητα Τελαίθριον. Η έλλειψη πόρων όμως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως και η προτεραιότητα που έχουμε θέσει για την κατασκευή του κεντρικού θόλου της κοινότητας μας έφεραν στην δύσκολη θέση να μεταφέρουμε την ολοκλήρωση της κατασκευής σε κάποιο αργότερο χρονικό διάστημα.

Δύο επισκέπτες όμως, που ήρθαν εδώ με ποδήλατα από το Λονδίνο, μέσω μίας προσπάθειας ονόματι Brake the Cycle, το οποίο  είναι μία νέα προσπάθεια με σκοπό να εμπνεύσει την αυτάρκεια και μία ζωή σε ισορροπία με το περιβάλλον, χωρίς κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, ταξιδεύοντας μέσα από τρεις ηπείρους, για πάνω από 20000 χλμ και για λίγο παραπάνω από δώδεκα μήνες, είχαν αντίθετη άποψη!

Αποφάσισαν λοιπόν μέσω ενός «αδερφού» οργανισμού στον οποίο είναι επίσης μέλη να μας χορηγήσουν το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του Yurt!

To Cloud Cuckoo Land Festival είναι μία  τριήμερη εκδήλωση που γίνετε σε μία φάρμα, κάθε Αύγουστο κοντά στο Bristol στην Αγγλία το οποίο εστιάζει στην έννοια της κοινότητας και της συνεργασίας αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβάλλον και την αυτάρκεια, μέσω των τεχνών, της μουσικής, των εργαστηρίων και των παρουσιάσεων.

Οι πόροι που συγκεντρώνονται γίνονται δωρεές σε εγχειρήματα και προσπάθειες αυτάρκειας σε ολόκληρο τον κόσμο!

Έτσι λοιπόν οι δύο φίλοι μας, ο Marcus και ο Joe, μιας και οι ίδιοι θέλουν να αποκτήσουν την γνώση που χρειάζεται για την κατασκευή ενός yurt, αποφάσισαν να μείνουν εδώ μαζί μας και να μας βοηθήσουν μέχρι την ολοκλήρωση του!

Είναι μόνο η αρχή μίας υπέροχης συνεργασίας που μόνο σε φανταστικά πράγματα μπορεί να μας οδηγήσει! Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και με βάση τους υπολογισμούς μας και καιρού επιτρέποντος, το Yurt θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα!

Να είστε πάντα καλά παιδιά, χαιρόμαστε που είστε εδώ μαζί μας!

Υποστήριξε την προσπάθεια μας!

Τα προϊόντα που διαθέτουμε για την ενίσχυση του εγχειρήματος μας, μπορείτε να τα βρείτε πλέον στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Θυμηθείτε ότι έχουμε καθιερώσει «Open Weekends» για εσάς που δεν μπορείτε να μας επισκεφτείτε παρά μόνο Σαββατοκύριακο!

Περισσότερες πληροφορίες στο News.FreeandReal.org

span style=”text-decoration: underline;”Έναρξη Εργασιών για Yurt 2.0

Εμφανίσεις σελίδας:813