Newsletter Φεβρουαρίου 2012

Free and Real Newsletter

Νέο τεύχος,  Αρ.06

Κατεβάστε το Newsletter μας στην αυθεντική του μορφή πατώντας εδώ

Download our Newsletter in its original form in English by pressing here

Γεια σας φίλοι του Free and Real Τελευταίες 25 ημέρες για την ολοκλήρωση της καμπάνιας μας στο IndieGoGo!

Με την βοήθεια μίας παγκοσμίους εμβέλειας πλατφόρμας ξεκινήσαμε μία καμπάνια για την συλλογή πόρων για την κατασκευή του κεντρικού γεωδαισικού θόλου της κοινότητας την άνοιξη του 2012.

Μέχρι σήμερα από έμμεσες ή άμεσες συνεισφορές είτε σε χρηματικά ποσά, είτε σε υλικά έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε το ποσό των 4562 δολαρίων!

Αναγνωρίσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ξέρουμε επίσης πως αυτές οι στιγμές είναι οι πραγματικές ευκαιρίες  που σπρώχνουν τον κόσμο να δουλέψει συλλογικά και αποτελεσματικά για την αλλαγή αλλά και για ένα πιο ισορροπημένο, υγιές μέλλον.

Μία πολύ μικρή προσφορά από πολλούς μπορεί να είναι μία σημαντική βοήθεια για ένα εγχείρημα όπως αυτό του Τελαίθριον που σα στόχο του τελικά έχει να δώσει πίσω στους πολλούς.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε ένα δισέλιδο άρθρο για την προσπάθεια μας στο οποίο αναλύονται όλες οι πτυχές του εγχειρήματος, από την τεχνολογία, την αυτάρκεια, το μικροκλίμα μέχρι τις καλλιέργειες και τα κτίσματα που θα χρησιμοποιηθούν.  Δείτε το άρθρο πατώντας εδώ

Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο «perk» για όλους εσάς, στη σελίδα μας στο indiegogo των 10 δολαρίων.

Αν ο καθένας από εσάς έκανε αυτή τη μικρή συνεισφορά τότε θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για την κατασκευή του κεντρικού γεωδαιτικού θόλου της κοινότητας! Μοιράστε και μοιραστείτε!

http://www.indiegogo.com/free-and-real

Νέα | Ενημερώσεις

Καινούργιες προσθήκες στις σελίδες…

 • Το πάζλ των προφίλ των ανθρώπων που αποτελούν τον κύκλο υποστήριξης του Free and Real σιγά, σιγά ολοκληρώνεται…

Ρίξτε μία ματιά πατώντας εδώ

 • Επίσης τα κείμενα της έρευνας μπαίνουν και αυτά ένα, ένα στην θέση τους.

Δείτε όλη την πορεία της έρευνας μας εδώ

 • Πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να υποστηρίξετε και να συμμετέχετε στις προσπάθειας μας προστέθηκαν και συνέχεια ανανεώνονται στη σελίδα συμμετοχής. Δείτε πως μπορείτε να συμμετέχετε πατώντας εδώ
 • Τέλος μία καινούργια σελίδα με μικρές «καταθέσεις ψυχής» ανθρώπων που μας έχουν επισκεφτεί δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, εδώ

News & Blog

 • Άρθρο τους enfo.gr για το εγχείρημα Τελαίθριον αλλά και για πολλές άλλες παρόμοιες προσπάθειες που ξεπηδάνε σε ολόκληρη την ελλάδα, εδώ
 • Ένα καταπληκτικό άρθρο του Marcus από το Brake the Cycle και εισαγωγή του Mark Boyle, εδώ
 • Όλα τα νέα μας και πολλές φωτογραφίες από τα 4 τελευταία Open Weekends, τις σπορές που κάνουμε στον χώρο τις κοινότητας και όχι μόνο, εδώ

FreeandReal.org!

Το καινούργιο FreeandReal.org συνεχώς ανανεώνεται.

Το τμήμα με τις δράσεις είναι έτοιμο και φυσικά συνεχώς προστίθενται όλες οι καινούργιες.

Επίσης προστέθηκαν ή ανανεώθηκαν σελίδες που στη πορεία θα εμπλουτιστούν, όπως για παράδειγμα λίγα κείμενα που λείπουν από το τμήμα της έρευνας, τα FAQ και η σελίδα των Credits που συνεχώς θα εμπλουτίζεται.

Όσοι από εσάς έχετε βάλει το παραμικρό λιθαράκι από την αρχή της δημιουργίας του Free and Real μέχρι και σήμερα, θα έχετε μία θέση εκεί. Αν κάποιος από εσάς στην πορεία νομίζει ότι τον «ξεχάσαμε» ή δεν θέλει να εμφανίζεται το όνομα του, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας!

Περιμένουμε φυσικά τις παρατηρήσεις σας μέσω των πολλών τρόπων που μπορείτε να επικοινωνήσετε στη σελίδα Contact!

 

 Media.FreeandReal.org

Συνέχεια προστίθενται καινούργιες ταινίες, ντοκιμαντέρ αλλά και μικρού μήκους βίντεο και παρουσιάσεις που μας έχουν εμπνεύσει.

Επίσης συλλογές δημιουργήθηκαν όπως:

Ted Talks | RSA Animate | Music |

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα φυλλάδια υποστήριξης του Free and Real από την σελίδα μας εδώ

Telaithrion Project

Επόμενα Βήματα του Εγχειρήματος

Πρόοδος Εργασιών για το Yurt 2.0

 

Η ολοκλήρωση του δεύτερου μεγαλύτερου yurt , πλησιάζει αργά αλλά με σταθερά βήματα, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον χειρότερο καιρό που θα μπορούσαμε τον τελευταίο μήνα και πλέον.

 

Δεν το βάζουμε κάτω όμως και με προσεκτικές κινήσεις η πλατφόρμα που θα «καθίσει» επάνω το καινούργιο μας yurt έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

 

Ο κάδος της κομποστικής τουαλέτας, η οποία θα βρίσκεται μέσα στο yurt, είναι σχεδόν έτοιμος και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο σκελετός του κτίσματος θα αρχίσει σιγά, σιγά να εμφανίζεται!

Όλα αυτά φυσικά με την βοήθεια της ομάδας του Brake the Cycle αλλά και των δεκάδων επισκεπτών που έρχονται μας βοηθούν και μαθαίνουμε όλοι μαζί.

Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή εδώ

Εργαστήρια και άλλα Μαρτίου!

 

 • Για το τέλος του Μαρτίου διοργανώνουμε ένα πολυήμερο εργαστήριο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα: φυσική καλλιέργεια, πρακτικές εφαρμογές και θεωρία permaculture, διατροφή και χορτοφαγία, κατασκευές με φυσικά υλικά, κ.α.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Newsletter Μαρτίου!

 

 • Στα μέσα του Μαρτίου, 12 άνθρωποι από την ομάδα του DasArts θα μας επισκεφτούν για 3 ημέρες και ευχόμαστε μία υπέροχη συνεργασία για το μέλλον να ανθίσει και να εξελιχθέι!

 

 • Πολλά σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν επικοινωνήσει μαζί θέλοντας να διοργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στους χώρους μας! Είμαστε πολλοί χαρούμενοι για αυτό και ελπίζουμε και άλλοι εκπαιδευτικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους!

 

 • Spiral Knights Eco-fest 2012, σύντομα…

Υποστήριξε την προσπάθεια μας!

Τα προϊόντα που διαθέτουμε για την ενίσχυση του εγχειρήματος μας, μπορείτε να τα βρείτε πλέον στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Θυμηθείτε ότι έχουμε καθιερώσει «Open Weekends» για εσάς που δεν μπορείτε να μας επισκεφτείτε παρά μόνο Σαββατοκύριακο!

Περισσότερες πληροφορίες στο

News.FreeandReal.org

strong/a

Εμφανίσεις σελίδας:572