Newsletter Μαρτίου 2012

Free and Real Newsletter

Νέο τεύχος,  Αρ.07

Κατεβάστε το Newsletter μας στην αυθεντική του μορφή πατώντας εδώ

Download our Newsletter in its original form in English by pressing here

Γεια σας φίλοι του Free and Real

Πολλά τα νέα μας και για αυτόν τον μήνα που μόλις πέρασε. Υποδεχτήκαμε την άνοιξη με πολλή μεγάλη θέληση και όρεξη και μέχρι στιγμής απλά δεν σταματάμε να εργαζόμαστε καθημερινά!

Τα θέματα στο Newsletter Μαρτίου:

  • Ανοιχτό Σαββατοκύριακο Παρέα με τους Agroterroristas!
  • Η πρόοδος της κατασκευής του Yurt 2.0
  • Τέλος της καμπάνιας μας και τι μέλλει γενέσθαι με την κατασκευή του κεντρικού θόλου
  • Διπλασιασμός του χώρου μας στο «Test Site»
  • Ακόμα ένα άρθρο για την προσπάθεια μας από Το Έθνος
  • Φύτευση σπορείου στο γεωδαιτικό μας θερμοκήπιο και προετοιμασία για τον καλοκαιρινό κήπο
  • Τα δεντράκια μας άνθισαν στο Τελέθριον!
  • To Free and Real στην ετήσια ανταλλαγή σπόρων μαζί με το «Κάτι Τρέχει»

Test Site Doubles!

Διπλασιάσαμε τον χώρο μας στο αποκαλούμενο «Test Site» όπου είναι ο χώρος που βρίσκονται τα yurts και όλες οι πρακτικές εφαρμογές που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Με την βοήθεια δεκάδων επισκεπτών και φίλων, ο χώρος μέσα σε δύο εβδομάδες έχει μεταφορτωθεί και ήδη έχει αρχίσει να υποδέχεται διάφορα λαχανικά και βότανα στα υψωμένα παρτέρια που δημιουργήσαμε για οργανική καλλιέργεια.

Ακόμα θα προστεθούν μερικές μικρής κλίμακας κατασκευές και θα διαμορφωθούν χώροι για την υποδοχή σκηνών για τους επισκέπτες μας.

Πολλές φωτογραφίες από τις εργασίες εδώ

 Νέα | Ενημερώσεις

Φύτευση Σπορείου

Το γεωδαιτικό μας θερμοκήπιο γέμισε και φέτος με σποράκια τα οποία ήδη έχουν μεγαλώσει και σιγά, σιγά ήδη κάποια έχουν φυτευτεί στο χώμα.

Αυτή η δεύτερή μας προσπάθεια για καλοκαιρινό οργανικό μπαχτσέ, μετά τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκτήσαμε την χρονιά που πέρασε πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη!

Πολλές φωτογραφίες από την προετοιμασία του εδάφους και άλλα πολλά εδώ

Διεθνείς ημέρες σπόρων στην Ελλάδα

21,22,23, Απριλίου 2012 

Άνθρωποι της ομάδας, μαζί με ανθρώπους από το «Κάτι τρέχει στα Βασιλικά» θα συνταξιδέψουμε στο Μεσοχώρι όπου το Πελίτι για φέτος, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων με ανταλλαγές σπόρων και ντόπιων ποικιλιών, αλλά και ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών για την καλλιέργεια τροφής στον κήπο, την γειτονιά ακόμη και στην πόλη.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ανοιχτό Σαββατοκύριακο παρέα με τους Agroterroristas!

Στο τέλος του Απρίλη και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Απριλίου έως την Κυριακή 29 Απριλίου, διοργανώνουμε παρέα με τους φίλους μας τους  Agroterroristas ένα ανοιχτό τριήμερο (στα πλαίσια των Open Weekends που έχουμε καθιερώσει) για να γνωρίσει περισσότερος κόσμος και τα δύο εγχειρήματα!

Η συγκέντρωση θα γίνει στους χώρους μας στην Εύβοια την Παρασκευή το απόγευμα, το Σαββάτο θα γίνει το πρόγραμμα κανονικά όπως όλα τα Open Weekends αλλά την Κυριακή το πρωί θα πάρουμε όλοι το μαζί το ferry και θα περάσουμε απέναντι για να γνωρίσουμε από κοντά το εγχείρημα των Agroterroristas στον Άγιο Δημήτριο (κοντά στην Γλυφα). Η αναχώρηση θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής απευθείας από τον Άγιο Δημήτριο.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σε λίγες ημέρες στο News.Freeandreal.org

Τι είναι οι Agroterroristas: 

Agroterroristas είναι μια προσπάθεια για την ανάκτηση της γνώσεις των παππούδων μας, όπου αυτοί ζούσαν από τη γη, καλλιεργώντας την φυσικά, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ένα σπουδαίο βαθμό αυτάρκειας στην καθημερινότητα τους. Είναι ταυτόχρονα η απόκτηση νέων γνώσεων και τεχνολογιών που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, θέτοντας εκ νέου τις προτεραιότητες για την ικανοποίηση των ουσιαστικών αναγκών μας (συλλογικότητα-συνεργασία, εναρμόνιση με το περιβάλλον, προσωπική σχέση και ενασχόληση με την τροφή, την στέγη και κάθε άλλο τομέα της ζωής).

Αυτή η προσπάθεια βρίσκεται σήμερα στα πρώτα της βήματα, με πρώτο στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης πραγματικότητας, γι αυτούς που κατοικούν είδη στον οικισμό μας. Η αυτάρκεια (όσον αφορά τις βασικές μας ανάγκες ) και η εύρεση τρόπων και μέσων βιοπορισμού, σε αυτό το στάδιο, αποτελούν μία από τις προτεραιότητες μας. Στο επόμενο βήμα, θα αναζητήσουμε απαντήσεις στο ερώτημα: τώρα, που μπορεί να σταθεί και που “δουλεύει”, τι θέλει να γίνει;

Περισσότερα εδώ

Telaithrion Project

Επόμενα Βήματα του Εγχειρήματος

Πρόοδος Εργασιών για το Yurt 2.0

Με τον ερχομό της άνοιξης και της πανέμορφες ημέρες που μας δίνει ο καιρός πραγματικά οι εργασίες για την κατασκευή του Yurt ταξιδεύουν με τρελές ταχύτητες!

Ήδη ο κύκλος που θα υποστηρίξει τον σκελετό του έχει σχηματιστεί και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε την συναρμολόγηση του.

Η ροή του κόσμου που έρχεται να βοηθήσει ή απλά να παρατηρήσει είναι ασταμάτητη και η βοήθεια τους πολύτιμη.

Δείτε φωτογραφίες από την κατασκευή εδώ

Για το εγχείρημα μας στο Τελέθριον Όρος δημοσιεύτηκε ένα ακόμη ωραίο άρθρο από την εφημερίδα «Το Έθνος».

Διαβάστε το άρθρο πατώντας εδώ

Ολοκλήρωση καμπάνιας και Γεωδαιτικός Θόλος! 

Τα οφέλη από την καμπάνια που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες πραγματικά δεν μπορούν να μετρηθούν με αριθμούς.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστούμε  και πάλι, όλους εσάς που μας στηρίξατε με το έναν ή τον άλλο τρόπο και βάλατε το λιθαράκι σας για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου και όχι μόνο, στόχου.

Ο θόλος, όπως όλα δείχνουν τους επόμενους δύο μήνες θα αρχίσει να κατασκευάζεται και αυτός, όπως τα δεντράκια που ανθίσανε  στο Τελέθριον θα ανθίσει την έναρξη αυτού που ονομάζουμε Εγχείρημα Τελαίθριον!

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Υποστήριξε την προσπάθεια μας!

Τα προϊόντα που διαθέτουμε για την ενίσχυση του εγχειρήματος μας, μπορείτε να τα βρείτε πλέον στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Θυμηθείτε ότι έχουμε καθιερώσει «Open Weekends» για εσάς που δεν μπορείτε να μας επισκεφτείτε παρά μόνο Σαββατοκύριακο!

Περισσότερες πληροφορίες στο

News.FreeandReal.org

Εμφανίσεις σελίδας:514